torsdag 21 maj 2009

Konversation

Axel har har börjat prata. Mamma pratar ju som bekant. Alltså konverserar Axel och mamma ibland, och det kan handla om både det ena och det andra.

Idag i samband med att jag (pappa) och axel skulle ta en dusch efter att ha varit ute i regnet utspelar sig följande konversation.

A = Axel
M= Mamma

A;- Bajs
M;- Har du bajsat nu igen?
A;-Bajs
M;-Är du säker axel?
A;-Bajs
M;- Jag tror du luras nu Axel
A;-Bajs
M, efter att ha titta efter i blöjan; - Du lurades Axel det är ju inte nått bajs i blöjan.
A, lite irriterad;- Bajsss
M; - Nej axel kiss.
A;- BAJS
M, pekar på snoppen, därifrån kommer det kiss Axel.
A; -Bajs
M;- nej axel kiss.
A; -Bajs
M, pekar på stjärten;- därifrån kommer det bajs, pekar åter på snoppen;-Därifrån kommer det kiss.
A, Pekar på snoppen och tittar uppfodrande på mamma; -BAJSS, sedan pekar han på stjärten och säger; - bajs.
M; -Men axel bajs kommer från stjärten och kiss från snoppen.
A; -Bajs.
M, Skakar på huvudet.

När sedan mamma har försvunnit ut genom dörren så pekar Axel på snoppen och säger högt och ljudligt; -Kiss.

Ja alltså ibland så blir inte en konversation med en 1½ åring mer intressant än man gör den. Och idag så var det en sådan där dag, där ordet bajs stod i centrum. Strax innan han skulle sova så stod ordet Tant på tapeten och tja vem vet vad det må vara i morgon. Men konstigt nog så svär han ännu inte trotts att han har både en mor och en far som använder duktigt med förstärkningsord.

Jag har jobbat halva dagen idag eller i alla fall mellan kl 8 och 15 så det är en riktigt kort dag. Men det är ju så med röda dagar då behöver man inte hålla på så länge. I morgon är det åter en vanlig svart dag så då blir det mellan kl 07 och ca 19 ibland något tidigare och något senare. Lördagar så brukar det bli mellan kl 07 och 15-1530. Och för ordningens skulle så kan man också konstatera att jag varit ledig en hel dag sedan den 1/4. Så faktum är att det börjar bli lite svårt att ladda om inför varje dag.

Ibland så får man frågan om varför och hur man orkar, men det finns faktiskt ett förfärligt enkelt svar på det, det finns inte nått alternativ det är bara att orka!

Hur som helst så står min halvnakna hustru bakom mig nu och vi skall gå ner och göra en rabarberpaj som lite plåster på en del sår, eller i alla fall så vi får nått i magen!

/Anders

Inga kommentarer: