tisdag 8 september 2009

Skogspromenad

I går ringde de från dagis och talade om att Axel hade feber så det var bara för pappa att åka dit och hämta honom. Han hade feber igår förmiddagen men när han sovit middag så vaknade han feberfri och det har hållit i sig sedan dess. Dock kännde vi att han fick stanna hemma från dagis idag med. Känndes onödigt att skjutsa iväg honom för tidigt. Därför fick jag vara hemma med honom idag på eftermiddagen. Känns lite lyxigt att sätta sig i bilen vid kl 12 och åka hem. Jag kännde efter att ha stått instängd att det var trist att vara inne så vi hoppade i bilen och åkte till stugan där vi tillbringade eftermiddagen. Där packade vi en fika-ryggsäck och tog med vagnen och gick på promenad. Axel talade nämligen redan från början om att han inte ville gå utan mamma skulle bära. Men det ville inte mamma så då blev det vagnen istället. Är man hemma och är sjuk så är man. Då får man åka vagn på skogspromenad.
Fika ute i skogen är mysigt det. Gammelmormors bullar och kaffe eller saft. Tills det kom en lös hund och skällde på oss. Då blev både mamma och Axel rädd. Jag gillar inte när det kommer stora lösa skällande hundar. Man vet aldrig vad de tar sig för med.

Axel visste ju att vi skulle gå ut i skogen och sen fika där. Men han var så förundrad över att det fanns soptunnor i skogen. Ja, varför gör det det kan man undra. Det var tills han vände sig åt andra hållet och insåg var vi var någonstans och fikade. Vi var ju där han och pappa och mamma simmade när det var varmt ute. Där fanns det ju soptunnor, inte konstigt alls.
Sen var mamma ute och fotade med det nya objektivet. Otroligt roligt och det blev ganska fina kort men jag kan inte visa alla för det skulle trötta ut er...

1 kommentar:

Viktoria sa...

Gullungen!

Hälsa att faster saknar skrutten.